"Brieven van Geliefden"

 

Vandaag de dag blijft er zo weinig over om het woord "zichzelf" te laten zijn. Vroeger nam men nog de pen "ter hand". Als een ritueel. De brief moest mooi zijn. En goed klinken. Tja.
En wij, moderne mensen, communiceren vaak met kattenbelletjes: kom later thuis, moet vroeger weg, haal jij brood, terugbellen naar X! Ons schrijven wordt op die manier enkel een uitwisseling van praktische informatie.

Daarom zijn de brieven van deze avond zo'n verademing.

Leun rustig achterover! Geniet! Neem de tijd! Net zoals je dat doet wanneer je zelf een echte liefdesbrief krijgt. Je leest, herleest hem wel honderd keer.

van een luisteraar:
"Tine Ruysschaert en Bart Cafmeyer maakten een selectie van fragmenten uit brieven van binnenlandse - en buitenlandse dichters en schrijvers, componisten en politic met telkens het wederwoord van hun geliefden." ... "Het is een vlot en gevarieerd verhaal waarin liefde de rode draad vormt en dat leidt tot nieuwe inzichten over Mozart, Beethoven, Jan Rubens (vader van pieter Paul), Rimbaud, Napoleon en vele anderen. Ook enkele fragmenten uit de gedichten van een verliefde Paul Van Ostaijen en de voortreffelijke pianobegeleiding door Arnold Sercu zorgen voor een geslaagd optreden.
Een aanrader en tegelijkertijd een aanmoediging om de vele snelberichtjes die wij plegen, eens vaker te vervangen door een deugdelijk geschreven brief, die de ontvanger intense vreugd en ook nadeugd bezorgt."


Naar het programma overzicht

Naar de speellijst