Door toedoen van Bijbelse vrouwen

  pict_Door Toedoen Van Bijbelse Vrouwen    

 

Een uniek woordtheater over Bijbelse vrouwen: gewone en ongewone vrouwen, koninginnen en slavinnen, echtgenotes en dochters, bij vrouwen en minnaressen, joodse of vreemdelinge, godvrezend of goddeloos, mooi, sluw, lief en meedogenloos, krachteloos maar ook sterk.

 

Ingetogen solotoneel over bijzondere vrouwen uit het Oude Testament, door een actrice die het teksttoneel koestert en telkens weer verfijnt. Voor alle toneelfijnproevers. Maar natuurlijk ook zeer geschikt voor doelgroepen die zich met bijbelkennis en religie bezig houden.

In deze productie speelt Tine Ruysschaert een waaier boeiende vrouwen. Abisag, Batseba, Bilha, Ester, Eva, Hagar, Judit, Lea, Noömi, Orpa, Rachab, Rachel, Rebecca, Ruth, Sara, Susanna, Tamar, Zilpa en nog enkele vrouwen die in de Bijbel geen naam hebben, zijn de personages die zij een stem geeft. Het zijn wonderlijke vrouwen met onvoorstelbare verhalen. Hun verhalen uit het Oude Testament worden, met Tine's heel eigen en zeer persoonlijke stijl, gespeeld en verteld.

 

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met De Vlaamse (VBS) en Katholieke Bijbel Stichting (KBS). Als basis voor dit theaterprogramma werden bijbelteksten gebruikt uit de Bijbel, Willibrordvertaling 1995 en De Bijbel, nieuwe bijbelvertaling 2004.

 

De pers:

* P. Vande Vijvere - Tertio

"Lange histories die een aanklacht vragen, wisselen af met spitse Bijbelse wijsheid. Haar tussenteksten zijn schalkse opmerkingen. Ze presenteert de Bijbelse teksten ongekuist, in een mooi hedendaagse vertaling. De voorstelling heeft ook een opmerkelijk catechetisch effect. Ruysschaert laat zien dat God recht schrijft op kromme lijnen, dat Hij zich bedient van menselijke mensen om ervoor te zorgen dat zijn liefdesgeschiedenis doorgaat. Dat zoiets vandaag kan, mag een prestatie heten."Naar het programma overzicht

Naar de speellijst