Mijn kleine oorlog

pict_Mijn Kleine Oorlog    

 

Een literair pareltje! Tine Ruysschaert en Jo Decaluwe spelen samen deze boeiende toneelbewerking van het aangrijpende boek van de grote Vlaamse auteur L. P. Boon. In het boek uit 1947 beschrijft Boon zijn ervaringen als soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Het begin is de mobilisatie, het einde is kort na de oorlog en biedt inzicht in de gevoelens van oorlogsslachtoffers van de twintigste eeuw. Het is een hartverscheurend verhaal waarin woede over de martelingen, over overlopers, de bombardementen en laffe generaals en officieren de leidraad vormen. 'Schop de menschen tot zij een geweten krijgen', schreef hij op. Hij eindigt tenslotte met de woorden "Wat heeft alles voor zin?"

Louis Paul Boon (1912-1979) was een sterk maatschappelijk geëngageerd auteur, die zich manifesteerde als voorvechter van de arbeidersklasse. In vele werken stelde hij de sociale wantoestanden aan de kaak. Zijn beroemdste boeken zijn De Kapellekensbaan, Pieter Daens en De zwarte hand. De schrijver ontving in 1967 de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.


De pers:
* H. De Ruyck - GvA
'Mijn kleine oorlog' vertelt over de wreedheden van de oorlog. Het hartverscheurende verhaal van Louis Paul Boon wordt nu op scène naverteld en gespeeld door Tine Ruysschaert en Jo Decaluwe. ... twee acteurs die als geen ander het woordtheater kennen, vertalen dat in vertellend, afstandelijk thaeter. Zoals Bertolt Brecht.
Klik hier voor het volledige artikel.


Naar het programma overzicht

Naar de speellijst