Tine Ruysschaert speelt volgende programma's:

 

Menschen ... in den Grooten Oorlog

't Gaat over mensen, eenvoudige zielen en over alles wat ge niet verstaat als 't oorlog is.

Beatrijs

Willem Wilmink hertaalde deze Marialegende uit de 13de eeuw in hedendaags Nederlands.

"Brieven Van Geliefden"

Een literair programma met "Brieven van Geliefden" gebracht door Tine Ruysschaert en Bart Cafmeyer. Arnold Sercu weeft doorheen de brieven een muzikaal tapijt op de piano.
Brieven om stil van te worden. Brieven die ontroeren. Brieven die doen glimlachen. Brieven van Beethoven, Mozart, Mahler, Van Ostayen, de moeder van Pieter Paul Rubens, Annie M.G. Smidt, Carmiggelt, Bonaparte, Havel, Victor Hugo, Felix Timmermans, ... en nog vele andere.

Mijn zoon Damiaan

Over het leven van "Jef" De Veuster bekeken vanuit de meest intieme ooghoek: zijn moeder.
Een emotionele en kritische blik van een moeder vol liede, verdriet en trots.

Poëzie uit de hoge hoed

Lichte en andere poëzie. Het publiek haalt briefjes uit een hoge hoed waar iets opstaat. Wat op het briefje staat wordt door Tine Ruysschaert gezegd, verteld, gespeeld.Tine Ruysschaert heeft volgende programma's gespeeld (chronologisch overzicht):

 

Mijn kleine oorlog

Dit verhaal, geschreven door een idealist (Louis Paul Boon) die weigerde onverschillig te zijn over de oorlog, wordt gespeeld door Tine Ruysschaert en Jo Decaluwe, twee acteurs die het woordtheater kennen als geen ander.

Door toedoen van Bijbelse vrouwen

Om een nieuw theaterprogramma te maken ben ik op zoek gegaan in de Bijbel en vond er vrouwen, veel vrouwen. Hen wil ik spelen.

Die Minne es al.

Hadewych.

Liefdesbrieven

Brieven die een man en een vrouw elkaar een leven lang schrijven, worden voorgelezen door Tine Ruysschaert en Jo Decaluwe, rechtuit de zaal in.

Vaarwel, als altijd je Mozart

Brieven en verhalen van Mozart, van z'n vader en moeder, van Nannerl, en andere.

Alma Mahler

Een theatermonoloog over één van de meest fascinerende vrouwen van deze eeuw.

Mijnheer Gezelle.Federico (Garcia Lorca).Le blanc c'est toujours bien. (Leo Pleysier)

Vertaling: Jenny Callens. Gespeeld op het theaterfestival in Avignon 1994 gedurende 3 weken. Geklasseerd bij de 10 beste voorstellingen op het off-festival en gespeeld in Parijs in 1996 gedurende 6 weken.

Wit is altijd schoon (Leo Pleysier)

"Je zou het iedere moeder toewensen, die liefdevolle eerlijke lofzang."

Juffrouw Symforosa. (Felix Timmermans)Tijl Uilenspiegel. (Charles De Coster)Ruzie voor beginners. (P. Jacobs)Luisteren naar L.P. Boon.Callas en ik. (Louis Ferron)Het verdriet van België. (Hugo Claus)Zieso, dat is dat. (A.M.G. Schmidt)Godallemachtig

Vertolking van teksten van mensen die zich 'uitspreken' over God.

Pamfletten van Prévert.Godfried Bomans: sprookjesverteller.Reinaert De Vos. (hertaling Ernst Van Altena)Liefde van A tot Z. (poëzie)In den beginne. (Bertus Aafjes)Als de ziele luistert. (Guido Gezelle)Het Markusevangelie.Woorden wisselen. (poëzie)Het testament van François Villon.Poëtische variaties rond de vrouw. (poëzie)